Rouhiaisen Kivi

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ!


Please leave this field empty.

Pyydä tarjous

Pyydä nopea ja ilmainen tarjouspyyntö!
Vastaamme yleensä 24 tunnin sisällä!


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Blogi

Suunnittele, vertaa ja mittaa kolmesti ja tilaa ja asenna vain kerran… Näinhän sen pitäisi aina mennä. Oheisilla vinkeillä pääset ainakin lähemmäs unelmatoteutustasi.

Silenstone Unsui Kvartsinen saareke By Cosentino

 

Remonttisuunnitelma

Keittiöremontin vaikka vasta häämöttäessä lähitulevaisuudessa on jo hyvä lähteä sitä suunnittelemaan. Sinulla on varmasti omassa mielessä jokin suunnitelma, joka olisi mielestäsi täydellinen juuri sinun keittiöösi. Tietenkin useasti tämä suunnitelma voi budjetin raamien myötä muuttua uudenlaiseksi, mutta pyri säilyttämään alkuperäinen ajatus kuitenkin.

Hyvänä puolena keittiöremontissa on, että siihen sijoitettu raha useasti tuo lisää myös asunnolle arvoa. Vaikkei euroa eurosta, niin jotain kuitenkin. Ainakin, jos kaapistojen rungot ovat kunnossa, saat tasojen vaihdolla ja ovien maalauksella jo paljon aikaiseksi.

Hyvää ja huonoa vanhassa keittiössä

Kun lähdet remonttia tekemään keittiöösi, niin mieti ensin mitä hyvää ja mitä parannettavaa siitä löytyisi. Onko sinulla tarpeeksi laskutilaa? Voisitko hyödyntää saareketta aamiaispöytänä ja juhlien aikaan tarjoilutasona, niin että muuta tasot jäisi vielä käytettäväksi ruuan valmistukseen. 

Onko vanhassa keittiössäsi sopivasti säilytystilaa tai onko jääkaapit liian kaukana työtasoista? Vai onko työtasoa vain yksinkertaisesti liian vähän?

Silestone Blanco Orion Kvartsityötaso Saareke By Cosentino

 

Saareke tai niemeke 

Saareke tai niemeke on helppo lisä keittiöön, jossa on vähänkin ylimääräistä tilaa, kuten esim. tupakeittiöissä yleensä. Tällöin et menetä avaruuden tuntua keittiön ja olohuoneen välillä, mutta saat silti paljon lisää toiminnallista työtilaa. 

Ammattilaisilla on kohtalaisen helppo työ asentaa kivinen keittiön työtaso vaikka valmiskaappien päälle ja tehdä niistä erillinen saareke esim. aamiaispöydäksi. Taso voi jatkua kaappien ohi sivuilta ja päädyistä, jolloin saat jalkatilaa ruokailijoille.

Tasot kivestä tai kvartsista

Kun teet keittiön tasot luonnonkivestä kestävät ne hyvin kuumaa, ne on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja ovat lisäksi näyttävän sekä edustavan näköisiä. Kivistä tasoa voidaan hyödyntää mm. wc-tiloissa, kylpyhuoneissa, ravintolan kylmäalustana tai saunan taustassa. Luonnonkiveä voidaan asentaa myös suoraan taivasalla oleviin pihakeittiöihin yms.

Kvartsisten materiaalien kanssa välivalikoima on jo huiman suuri. Kvartsitasoa ei taasen suositella asennettavaksi suoraan taivasalle, mutta sillä on hyvä iskunkestävyys ollen yksi maailman kovimmista mineraaleista. 

Myös kivitasojen hinnoissa on paljon vaihtelua. Ero eri kivilaatujen välillä voi olla satoja euroja. Kiven paksuudella on vaikutusta asiaan kuten myös onko taso luonnonkiveä vai kvartsia. Kvartsisilla tasoilla päästään useasti pienempään paksuuteen samalla kestävyydellä, mutta luonnonkivisessä on omat puolensa mm. kuumuuden kestävyydessä.

Silestone Eternal Marquina Kvartsisaareke By Cosentino

 

Keittiöremontin muistilista

Lopuksi vielä minun 10 kohdan muistilista keittiöremonttiasi ajatellen:

 1. Tee itsellesi raakasuunnitelma budjetteineen ja listaa hyvät ja huonot puolet nykyisestä keittiöstäsi. Listaa myös parit tärkeät asiat, jotka ainakin haluaisit uuteen keittiöösi. 
 2. Jos muokkaat koko keittiön uusiksi tai lisäät vaikka saarekkeen tai niemekkeen, niin piirrä keittiöstäsi pohjapiirros, vaikka vain suuntaa-antavaksi suunnitelmaksi.
 3. Ota ammattilainen apuun jo varhaisessa vaiheessa, jotta mahdolliset sudenkuopat saadaan estettyä ennalta. Suunnitteluapua kartoittamiseen, ideoita ja värivaihtoehtoihin saat aina ilmaiseksi ammattilaisilta. Kivilaaduissa on mm. eroa huokoisuudessa ja painossa ja toki myös hinnassa.
 4. Muista, että hellan asennukseen tarvitaan sähkömiestä ja putkien siirtämiseen putkimiestä. Molemmat tahot ovat useasti todella työllistettyjä, juuri tästä syystä ja voit joutua tekemään aikatauluun muutoksia, vaikka vain putkien siirtämisen vuoksi. Työ itsessään voi hoitua muutamassa tunnissa, kun ammattilainen vain ehtii paikalle.
 5. Ota tarjouspyyntö useammalta taholta ja pyydä ne kirjallisesti, jotta voit verrata, ettei tarjouksissa ole erilaisia kokonaisuuksia. Keittiön runkoja voidaan tarjota kasattuna, osissa tai asennettuna, kuten myös työtasoja. 
 6. Pyydä kaikilta remonttiin osallistuvilta tahoilta aikataulu ihan kirjallisesti. Suulliset sopimukset voivat olla vähän niin näin. Kun sinulla on aikataulut kirjallisena, niin saat sovittua remontin eri vaiheet sopimaan toisiinsa. Muista myös laskea siihen aina hieman löysää aikaa yllätysten varalta. Koronan aiheuttamia sumia puretaan edelleen.
 7. Muista lisätä sopimukseen myös vanhojen laitteiden ja mahdollisen purkujätteen poisvienti, jos et itse aio tehdä sitä. 
 8. Ennen kuin valitset remonttisi toteuttajat käytä hetki aikaa selvittääksesi yritysten taustat – halpa ei aina ole välttämättä hyvä. Kysele tutuilta ja työtovereilta, jos tuntevat yrityksiä, mutta suhtaudu netissä oleviin arvosteluihin pienellä varauksella. Netin arvostelupalstoilla on useasti vain toinen näkökulma toteutuneeseen remonttiin. Toki jo poikkeuksetta joku yritys on saanut huonoa palautetta aikataulusta, hinnoista jne. niin asialla voi olla vinha perä. 
 9. Muista tarkistaa eri työvaiheiden jälkeen asennuksen jälki. Jos ajattelet, että et itse osaa, ehdi tai vaikka uskalla ääneen työtä arvioida, niin voit aina palkata siihen henkilön. Se voi olla ihan vastaava mestari tai vaikka rakennusmies sukulaispoika, joka käy seuraamassa sinun remonttisi kulkua. Useasti pelkästään tieto siitä, että joku katsoo remontin perään auttaa, ettei remontissa lähdetä kiireessä oikoteitä tekemään väärissä kohdissa. 
 10. Muista säästää kuitit kotitalousvähennystä varten.
 11. Bonuskohta – muista nauttia uudesta keittiöstäsi ja kutsu ystäväsi myös mukaan ja vaikka kokatkaa ihana illallinen yhdessä.

 

Apua sinulle meiltä

Me autamme sinua tiimimme kanssa keittiön työtasoja, välitilanlevyjä tai altaita koskevien asioiden kanssa mielelläni. 

Tervetuloa käymään meillä ja joka tapauksessa hyviä remontteja kaikille!