Rouhiaisen Kivi

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ!


Please leave this field empty.

Pyydä tarjous

Pyydä nopea ja ilmainen tarjouspyyntö!
Vastaamme yleensä 24 tunnin sisällä!


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Blogi

Keittiön kiviset tasot ovat näyttäviä, mutta nekin vaativat oikeanlaista hoitoa.

Cosentino Sensa Indian Black keittiön kivitaso

Pinnan päivittäinen hoitaminen

Oli sinun keittiön työtasosi, mistä tahansa materiaalista, niin tärkeintä on pyyhkiä siihen tippunut ruoka, juoma ja muu lika mahdollisimman nopeasti pois. Jos punaviinikastike tai rasvakeittimessä tehdyt ranskalaiset perunat annetaan olla tasolla pitkään alkaa niiden väri ja rasva imeytyä tasoon eli pinttymään kiinni. Sen jälkeen puhdistaminen on monin kerroin vaikeampaa.

Graniittitason pinta on kaunis, eläväinen ja uniikki, kuten kivimateriaaleissa yleensäkin.

Leikkuutasot ovat erinomainen lisä keittiössä. Marinoidut lihat, raaka kana tai kala on mukavampi puhdistaa erillisestä leikkuulaudasta tiskialtaassa. Kivituotteet.fi-sivun kautta saat tilattua itsellesi esim. kvartsista tehdyn näyttävän ja kovapintaiset leikkuulaudan.

Luonnonkivitaso

Luonnonkivestä tehty taso on elegantti ja muutenkin edustavan näköinen – siistinä ja hoidettuna. Vaikka luonnonkivinen taso on lähes ikuinen on se kuitenkin huokoinen materiaali ja sen saa myös rikottua. Toki rikkomiseen tarvitset äkkiä vasaraa, mutta kuitenkin.

Graniititasot kestävät kosteutta, lämpöä ja kulutusta ja laminaattiin tai puutasoon äkkiä ilmestyvät veitsen viillot tehoa.

Päivittäisessä huoltamisessa pintojen pyyhkiminen ihan vedellä ja tarvittaessa neutraalin PH-arvon tuotteilla on paras vaihtoehto.

 

Cosentino Dekton Kreta keittiön niemeke

Kvartsitaso

Kvartsista tehtyihin työtasoihin sopiva puhdistusaine on esim. Universal Stone. Tämä tuote on täysin biohajoava ja sitä on helppo käyttää tuotteen mukana tulevalla sienellä. Tuotteella on myös suojaava ja kiillottava ominaisuus, joten saat kolme kärpästä yhdellä iskulla. Universal Stonea voit käyttää myös saunan lauteisiin, moottoripyörän pesemiseen sekä kaakeleiden ja laattojen hoitamiseen.

Kvartsista tehty taso pystytään tekemään useasti ohuemmasta ja kevyemmästä materiaalista, kestävyyden siitä kärsimättä. Materiaalilla Silestone, jota käytämme, on todella hyvä huokoseton pinta, joka hylkii todella hyvin kahvi- viini- ja mehutahroja kuten muitakin jokapäiväisiä tahroja.

Kvartsi on maailman toiseksi kovinta ainetta.

Materiaalin neliöhinta on sama kuin suurimman osan luonnonkivistä.  Kvartsipinnalla saadaan kuitenkin lähes naarmuuntumaton pinta. Harmi kyllä kvartsilla on haasteita luonnonkiveen verrattuna lämmönkestävyyden kanssa, joten suoraan liedeltä nostetun kattilan alle kannattaa laittaa pannualunen.

Keittiön roiskesuoja

Roiskesuoja on yksi keittiön katseenvangitsijoista, joten siihenkin kannattaa hieman panostaa. Ohessa on pari asiaa, jota kannattaa ottaa huomioon.

  • Muista hoitaa keittiön roiskesuojaa tai välitilaa, miksi haluatkin sitä kutsua. Siihen roiskuu jatkuvasti kuumaa rasvaa, kylmää marinadia, sokeria ja jauhoja
  • Valitse välitilan taustalevy, joka on kestävää ja hygieenista materiaalia
  • Työtason materiaalin voit jatkaa ylös taustaan tai valita jotain aivan muuta, mutta muista aina ensin koepaloilla mallata, miten tyylit sopivat keskenään.

Cosentino Dekton Arga keittiön kivitaso ja allas

Materiaalina kivi

Kivi materiaalina tuo tilaan tiettyä arvokkuutta, ollen samalla hillitty. Se ei kuitenkaan ole vaatimaton materiaali, joka myös kestävyytensä ansiosta on todella käytännöllinen. Luonnonkivi ja kvartsi sopivat erinomaisesti esimerkiksi olohuoneeseen, keittiöön ja miksei myös saunaan.

Luonnonkiven pinta on aina kaunis ja eläväinen, kun kvartsin kanssa päästään tasaisempaan kuvioon tai täysin kuviottomaan pintaan. Luonnonkivi ja kvartsi ovat siis samaan aikaan käytännöllisiä ja myös esteettisesti tyylikkäitä valintoja, jotka ovat loppujen lopuksi myös helppoja pitää puhtaana.

 

Autamme mielellämme sinua näidenkin asioiden kanssa – ota vain rohkeasti yhteyttä!