Rouhiaisen Kivi

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ!


Please leave this field empty.

Pyydä tarjous

Pyydä nopea ja ilmainen tarjouspyyntö!
Vastaamme yleensä 24 tunnin sisällä!


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Blogi

Kivialalla on jo pitkään Suomessa otettu huomioon ympäristöasiat ja hoidettu niitä huolella.

Suomalainen kivihän on jo siitä syystä ekologista, että sitä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja. Lisäksi suomalaisen graniitin lujuus ja kova säänkestävyys antavat sille pitkän elinkaaren rakennusmateriaalina ja täten pienentävät sen hiilijalanjälkeä.

Kivilouhimot Suomessa

Kivilouhimoiden paikkoja valittaessa on jo otettu huomioon etteivät ne sijaitse pohjavesialueilla. Kun kiveä sahataan, niin siitä syntyy kivijauhoa, joka ei kuitenkaan aiheuta kemiallista vesistökuormaa. Siltikin louhimoista tulevat kuivatusvedet ohjataan takaisin maaperään esim. saostusaltaiden kautta ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Pölyä syntyy kivilouhimolla sahauksen ja porauksen yhteydessä, mutta porauksen yhteydessä pöly kerätään talteen porauslaitteisiin liitetyillä imureilla. Suomalainen kivi on sataprosenttisen kierrätettävä ekologinen lähituote, joka voidaan halutessa vaihtaa ja huoletta kierrättää.

 

Cosentino

Vaikka suomalainen kivi onkin kaunista ja kovaa, niin ihmisten mieltymys juuri keittiötasoissa on jotain muuta mitä Suomesta saa. Tästä syystä olemme etsineet meidän arvoihimme sopivan yhteistyökumppanin Cosentinon. Heidän kaivoksilta ja tehtailta löytyy monenlaisia ympäristöohjelmia, kuten veden uudelleenkierrätys tehtaissa sekä ISO 14001:2015 ympäristösertifikaatti. Heillä on myös omat Sustainebility Development Goal ohjelmansa, joka on jaetty eri osatavoitteisiin. Cosentino toimittaa meille meidän kvartsit ja osan luonnonkivimateriaaleistamme mm. pöytätasoja ja hyllyjä varten.

Rouhiaisen Kivi Oy

Rouhiaisen Kivi Oy on vuosien varrella ottanut käyttöön aina energiatehokkaampia koneita, valaistus-sekä lämmitysjärjestelmiä. Työt pyritään myös jaksottamaan, niin ettei molempien hallien isoja ovia tarvitse availla kylmällä ilmalla vähän väliä. Työt koetetaan järjestää myös niin, että hallien ilmakompressorit ja muut ovat tehokkaasti koneiden käytössä koko päivän ja pois päältä niinä päivinä kun hallityöskentelyä ei tehdä.

Sahauksen yhteydessä käytetty vesi kierrätetään useamman saostuskaivon kautta ja otetaan uudestaan käyttöön. Tällä tavoin uuden veden kulutustarpeemme on minimaalista, kun vettä karkaa lähinnä haihtumisesta johdosta.

Kivien kuljetus

Kivien kuljetusreitit pyritään järjestämään oman suunnittelun kanssa, niin että autot ovat mahdollisimman tehokkaasti pakattuna ja samalla matkalla päästään asentaamaan, purkamaan ja mittaamaan mahdollisimman monta kohdetta samassa suunnassa ja kuormaa on molempiin suuntiin. Tämä on toki ekologisuuden lisäksi kustannustehokasta toimintaa ja mahdollistaa myös edullisimpia hintoja mm. hautakivien suoristamiselle ja vanhojen kivien kaiverrustöille.

 

Tulevaisuus

Vaikka uusiutuvalla energialla toimivat kuorma-autot ovatkin vielä jossain tulevaisuudessa, niin pyrimme olemaan kehityksen mukana muilla tavoin ja säästämään kauniin planeettamme luonnonvaroja. Toiseen halliimme teimme juuri lisäeristystä ja poistimme turhan oven käytöstä. Lisäksi pyrimme hiekkapuhaltamaan kaiken mahdollisen puhalluskaapissamme, jossa on hiekan siivilöinti ja keräys uudelleenkäyttöä varten. Olemme kartoittaneet halliemme sähkönkulutuksen tarpeisiin muutaman aurinkoenergiapalveluita tarjoavan yrityksen kanssa myös aurinkoenergian hyödyntämistä.

 

Ota yhteyttä, jos jokin asia mietityttää sinua. Autamme mielellämme tämänkin asian kanssa ja kerromme lisää miten meillä kiveä käsitellään.